Computerbril

LaptopBij een computerbril is de bril zowel ingesteld op zicht op het toetsenbord, als op het beeldscherm. De bril kent dus een verschil in afstand qua scherpte. Dit voorkomt onder meer nekklachten die ontstaan als de werknemer zonder de bril een foute werkhouding aanneemt.

Arbovoorziening

Is een computerbril nodig om te werken achter een beeldscherm, dan kan de computerbril aangemerkt worden als arbovoorziening. Die kunt u als werkgever onbelast vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen.

Voorwaarden

De bril is alleen onbelast als deze voorziening rechtstreeks voortvloeit uit uw arbobeleid dat u voert op grond van de Arbowet. Verder moet de werknemer de bril gebruiken op de werkplek. Dit mag ook de werkplek thuis zijn. U mag de werknemer geen eigen bijdrage vragen, tenzij hij een duurdere bril dan standaard wil hebben. Dan is toegestaan dat u hem de meerkosten zelf laat betalen.

Werkkostenregeling

Voldoet de computerbril aan de voorwaarden, dan kunt u deze belastingvrij verstrekken. De bril komt dan dus niet ten laste van de vrije ruimte. U kunt de bril wel ten laste van de vrije ruimte brengen als u niet aan de voorwaarden voldoet.

Heeft u vragen over het belastingvrij vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen van een computerbril, neem dan contact met ons op.